sunnuntai, 15. syyskuuta 2013

PiMAMEn voi nykyään päivittää kätevästi suoraan komentoriviltä, eikä se näin ollen vaadi koko järjestelmän uudelleen kortille asennusta. Uusimmassa versiossa on usein hyödyllisiä päivityksiä tai jopa uusia emulaattoreita (v.0.7.9 toi mukanaan Sega Megadriven!) Kun huomaat että uusi versio on julkaistu voit suorittaa päivityksen näin:

Käynnistä Raspberrysi ja odota kunnes PiMAME päämenu käynnistyy. Valitse menusta Exit ja tämän jälkeen kirjaudu root-käyttäjätunnuksella kirjoittamalla:

sudo su

Olet nyt oletushakemistossa (/home/pi) ja sinun pitää siirtyä asennuskansioon, eli kirjoita komentoriville kansion avaava komento "cd", jonka perään avattavan kansion nimi "pimame_installer":

cd pimame_installer

Seuraavaksi tarvitsee enää käynnistää päivitys ja tämä onnistuu seuraavanlaisella komennolla:

./update.sh

Nyt Raspberrysi pitäisi alkaa päivittää PiMAME-asennusta automaattisesti uusimpaan versioon. Asennus kestää nettinopeudesta riippuen n.10-30min. Jos olet itse muokannut jotain configurointitiedostoja (esim. ohjainten asetuksia tms) niin näitä tiedostoja ei päivitetä. Päivityksen ei siis pitäisi (ainakaan teoriassa) nollata mitään asetuksia tai poistaa tallennettuja pelitilanteita tms. ja ainakin oman testailun pohjalta voin sanoa että näin homma on todellisuudessakin.
Kirjoittanut: klo